Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Az EMIKA Zrt. tradicionális világítástechnikai vállat, több mint 50 éves gyártói tapasztalattal. Büszkén, és kevés, hasonló üzletágban érdekelt céggel osztozva mondjuk: „Ötven évvel ezelőtt, ma, és a jövőben is prémium termékekkel szolgáljuk ki Vevőinket.” A világítástechnikai üzletág mellett fokozatosan épült ki autóipari gyártásunk. Már 25 éve szállítunk fémmegmunkáló gyáregységünkből minőségi alkatrészeket, első körös beszállítóként a Magyar Suzuki Zrt-nek. A 2014-ben megfogalmazott hosszú távú stratégiai tervünkben célul tűztük ki, hogy piacszerzési tevékenységünket az első és második körös autóipari beszállítókra is kiterjesztjük. Kiemelt projekttevékenységünk egyik legnagyobb eredménye, hogy 2016 év végére a Gestamp csoport beszállítóivá váltunk, megteremtve ezzel a fémipari stratégiai több lábon állást.

A Gestamp egy spanyol központú vállalatcsoport, jelenleg a világ 32. legnagyobb első körös autóipari OEM beszállítója. Több mint 300 autóipari modellhez szállítanak részegységeket, 98 gyártóhellyel rendelkeznek és világszerte 36.000 alkalmazottat foglalkoztatnak.

A beszállítóvá válás gyümölcse egy jelentős gyártás áttelepítési projekt. Az első igazi megmérettetést jelentő sorozatgyártás 2017. év elején indult el, Porsche, Peugeot Audi, VW, Opel és Dacia alkatrészeket gyártunk, és szállítunk a Vevőnk számára.

Ez az üzlet 31 féle új alkatrészt és több mint 1 millió €/éves árbevételt jelent, öt kollégánknak ad hosszú évekre munkát.

A Gestamp üzletek versenyképes megvalósításához kapacitásbővítő beruházásra is szükségünk volt. A vásárolt nagyasztalú 250 tonnás excenter prés és szalagfeldolgozó egysége új csarnokot és infrastruktúrát igényeltek, kaptak.
Ezt a „K” csarnokot avatjuk, és szenteljük föl ma.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy a projekt gyártás áttelepítési és beruházási részét is határidőre, a Vevő teljes megelégedésére, sikerrel megvalósítottuk.

A 2017-es év valódi vízválasztó vállalatunk életében, hiszen a tervezett 472 millió forintos beruházási keretből egy másik kapacitásbővítő projekten is dolgozunk. A 800 tonnás nagyasztalú prést szalagfeldolgozó egységgel egy új csarnokba telepítjük majd.
Terveink szerint az idei év harmadik negyedében már azon a gépen is elindul a termelés, újabb csarnokot avathatunk!

Hajrá EMIKA!

Egyre jobban, egyre hatékonyabban!

 

Média megjelenések és képek forrása:

Kalohirek hírportál :

http://www.kalohirek.hu/kalocsa-megujul/uj-femmegmunkalo-uzemcsarnokot-adtak-at-az-emika-ban-hajra-emika-egyre-jobban-egyre-hatekonyabban

Korona Rádió:

http://koronaradio.hu/cikk/millioeuros-uzletet-hozott-teto-ala-az-emika-zrt-23396

KalocsaTV:

http://www.kalocsatv.hu/terjeszkedik-az-emika-uj-presuzemet-adott-vallalt/

Kalocsa TV  videó : https://www.youtube.com/watch?v=Jb6FGcTzK-4

Categories: News

Related Posts

News

(Magyar) Százmilliókat hozhat a belső fejlesztés

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. „A jövőbe Bővebben...

News

(Magyar) Robog a LED-es szuperexpress…..az EMIKA Zrt. a vonaton

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. Sokáig kérdéses, Bővebben...

News

(Magyar) Mikulás PingPong bajnokság és Karácsonyi Ünnepség

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.