Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Az EMIKA Zrt. 25 éve beszállítója a Magyar Suzuki Zrt-nek. A 2010-es év vízválasztó volt a két cég partneri kapcsolatában, hiszen folyamatainkat átalakítva minden erőnkkel a Vevők kiszolgálására fókuszáltunk, fókuszálunk azóta is. Visszakerülvén a „királyi” beszállítói körbe vállalatunk az idén több mint 5,6 millió darab alkatrészt fog beszállítani Esztergomba a Vitara és az S-Cross modellekhez. Sajtolt, hegesztett és felületkezelt alkatrészeinket a karosszériába, motortérbe és az utastérbe építik be. Az új, Vitara és S-Cross modelleknél elnyert üzleteknek köszönhetően 2014 óta közel 40 %-kal tudtuk növelni a Suzuki árbevételünket, és gyártási folyamataink tökéletesítésére törekedve eredményességünket is.

A Magyar Suzuki Zrt. igen odafigyelő OEM –ként minden évben beszállítói értekezletet szervez. A rendezvény keretében ismertetik az előző éves eredményeket, bemutatják a következő éves terveket, kijelölik a beszállítók közreműködésére számítva a főbb fejlődési irányokat. Az MSC  (Magyar Suzuki Corporation) meghatározott szempontok alapján értékeli valamennyi beszállító előző éves teljesítményét. A kialakult rangsor alapján díjazzák a legeslegjobbakat. Számunkra óriási, huszonöt éve várt öröm, hogy nemcsak bekerültünk a legjobbak közé, de az EMIKA Zrt „Az év beszállítója VA-VE kategóriában” díjat is kapott.

Jelentős összegű költségcsökkentést sikerült ugyanis elérnünk egy régóta gyártott termékünk előállításával kapcsolatban. A régi, elhasználódott szerszámsort kiváltottuk egy új, az alkatrészt kevesebb műveletben készre gyártó sorral. Számunkra a díj a kitüntető elismerése annak, hogy jó úton indultunk el és járunk. A jól szervezett folyamatok, a kitartóan végzett munka, a folyamatos fejlődés meghozza gyümölcsét.

A 2011-ben felállított új csikócsapat vezetésével vállalatunk tudatosan fókuszál Vevőközpontú folyamataink optimalizálására. Jelszavunk az elmúlt években az „Egyre jobban….!!” volt, 2017 jelmondata: „Egyre jobban, egyre hatékonyabban!” Öröm látni munkatársaink lelkes KAIZEN tevékenységét. A talán nem mindenki által ismert mozaikszó a dolgozók bevonásával történő, valamennyi területre és folyamatra vonatkozó javító, jobbító javaslatok kidolgozását és bevezetését jelenti. A folyamatos fejlődésben eljutottunk oda, hogy éves szinten a kb. 70 beadott KAIZEN javaslatból átlagosan 40-et sikeresen be is vezetünk, javítva ezzel folyamataink biztonságát, eredményességét.

A vállalat elmúlt években nyújtott teljesítménye, az elért eredmények, az elmúlt évek beruházásai (581 millió forintot költöttünk hét év alatt), és a jelenleg folyó 472 millió forintos kapacitásbővítő beruházásaink jó alapot adnak ahhoz, hogy derűsen nézzünk a jövőbe. Ezt a derűt csak növelte a kapott elismerés, amiért köszönet az EMIKA Zrt. dolgozóinak!

Categories: News

Related Posts

News

(Magyar) Kipróbálhatták az autót, amelynek elemeit gyártják

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. Különleges lehetőséggel Bővebben...

News

(Magyar) GÁBOR DÉNES KÖZÉPISKOLAI ÖSZTÖNDÍJ 2018 átadásán vett részt az EMIKA Zrt. a Magyar Tudományos Akadémián

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. Gábor Dénes Nobel-díjas Bővebben...

News

(Magyar) Százmilliókat hozhat a belső fejlesztés

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. „A jövőbe Bővebben...