Cégünket 1964-ben alapították, az azóta is egyik meghatározó tevékenységünket képező belsőtéri lámpatestek gyártására, az EKA (Elektromos Készülékek- és Anyagok Gyára) kalocsai gyáregységeként. Az 1995-ben megtörtént privatizáció után 100%-os magyar magántulajdonba került vállalatunk azóta is sikeresen működik.Több mint 50 év gyártási, és 25 év önálló fejlesztési és értékesítési tapasztalatunk van a belsőtéri lámpatestek területén.

A Vevői igényeket maximálisan kielégítő, korszerű, megbízható, energiatakarékos, környezetbarát, EMIKA márkanévvel forgalmazott saját tervezésű lámpatesteket gyártunk és értékesítünk.

Technológiáink:

  • Lemezalakítás (kivágás, lyukasztás, hajlítás, mélyhúzás)
  • Hegesztés (ív és ponthegesztés), „csipesztés” (Clinching)
  • Felületkezelés (elektrosztatikus porfestés)
  • Szerelés

A saját tervezésű világítástechnikai termékeink és szolgáltatásaink főleg a hazai vevőink igényeinek kielégítését szolgálják. Európai partnereinknek jellemzően a saját márkanevükön forgalomba kerülő kültéri és beltéri lámpatesteket gyártunk, melyek fejlesztésében is közreműködünk.
Célunk a belföldi piaci pozíciónk megtartása és az európai értékesítésünk növelése, valamint szerelő képességünk hasznosítása.

Kiemelt feladatnak tartjuk, a vevői igényekhez igazodó folyamatos fejlesztéssel, rugalmas, hatékony, a környezetet kímélő működéssel, a partnereink, munkavállalóink, tulajdonosaink elégedettségének növelését.
Külön kérésre egyedi igényeket is megoldunk. Termékeinkre általánosan 3 év garanciát vállalunk, de egy-egy kiemelt, dokumentált projekt esetén akár 5 évet is.

Termékalkalmazási tanácsadással segítünk egyedi igények megvalósításában.
Partnereink komplexebb kiszolgálása érdekében megtervezzük helyiségek megvilágítását is.