Az EMIKA Zrt. „fehér hollónak” számít a mai magyarországi versenyszférában, hiszen cégünk egy olyan vidéki, magyar magántulajdonban lévő vállalat, amelynek legfontosabb pillére a folyamatszemlélet alapú működés.

Az EMIKA Zrt. a céltudatos környezetvédelem alapjaira építve, megfontolt, környezettudatos gazdálkodást folytat és folyamatosan fejleszti hulladékkezelési tevékenységét.  Mindezek alapján büszkén jelenthetjük ki, hogy az EMIKA Zrt. egy környezetbarát vállalat.Vállalatunknál hisszük, hogy a jelenleg is zajló „integrált folyamatirányítási rendszer” bevezetése egy olyan szintre emeli versenyképességünket, amely a Vevőelégedettség maximalizálásában fog kiteljesedni. A folyamatgazda alapú rendszer biztosítja, hogy folyamatainkat, azokért felelni akaró munkatársak alakítsák ki és működtessék azzal a céllal, hogy azok automatizmussá váljanak.

A „folyamatos fejlődés” kultúrájára építve, az EMIKA Zrt. csapata minden nap azon dolgozik, hogy folyamatainkat optimalizálva, minden területen növeljük hatékonyságunkat, amelynek centrumában a minőségi, a környezetvédelmi és P&L célok elérése áll.

A csapatban történő együtt gondolkodás a bázisa a projekt szemléletünk folyamatos fejlesztésének, amelyet a vállalat minden területére kiterjesztettünk. Valljuk, hogy munkavégzésünk akkor hatékony, ha az módszeresen, szervezetten és dokumentáltan történik.

Szervezeti szintű értékrendünk alapjai az alázat, tisztesség és pontosság. Számunkra a lehetőség, egyben felelősséget is jelent, amely látásmódot a szervezeten belüli és kívüli kapcsolatainkra egyaránt alkalmazzuk.

Ezek a védjegyek tették és teszik a jövőben is alkalmassá az EMIKA Zrt-t, hogy magyarországi és nemzetközi környezetben is tényező legyen.