Az EMIKA Zrt. 25 éve beszállítója a Magyar Suzuki Zrt-nek. A 2010-es év vízválasztó volt a két cég partneri kapcsolatában, hiszen folyamatainkat átalakítva minden erőnkkel a Vevők kiszolgálására fókuszáltunk, fókuszálunk azóta is. Visszakerülvén a „királyi” beszállítói körbe vállalatunk az idén több mint 5,6 millió darab alkatrészt fog beszállítani Esztergomba a Vitara és az S-Cross modellekhez. Sajtolt, hegesztett és felületkezelt alkatrészeinket a karosszériába, motortérbe és az utastérbe építik be. Az új, Vitara és S-Cross modelleknél elnyert üzleteknek köszönhetően 2014 óta közel 40 %-kal tudtuk növelni a Suzuki árbevételünket, és gyártási folyamataink tökéletesítésére törekedve eredményességünket is.

A Magyar Suzuki Zrt. igen odafigyelő OEM –ként minden évben beszállítói értekezletet szervez. A rendezvény keretében ismertetik az előző éves eredményeket, bemutatják a következő éves terveket, kijelölik a beszállítók közreműködésére számítva a főbb fejlődési irányokat. Az MSC  (Magyar Suzuki Corporation) meghatározott szempontok alapján értékeli valamennyi beszállító előző éves teljesítményét. A kialakult rangsor alapján díjazzák a legeslegjobbakat. Számunkra óriási, huszonöt éve várt öröm, hogy nemcsak bekerültünk a legjobbak közé, de az EMIKA Zrt „Az év beszállítója VA-VE kategóriában” díjat is kapott.

Jelentős összegű költségcsökkentést sikerült ugyanis elérnünk egy régóta gyártott termékünk előállításával kapcsolatban. A régi, elhasználódott szerszámsort kiváltottuk egy új, az alkatrészt kevesebb műveletben készre gyártó sorral. Számunkra a díj a kitüntető elismerése annak, hogy jó úton indultunk el és járunk. A jól szervezett folyamatok, a kitartóan végzett munka, a folyamatos fejlődés meghozza gyümölcsét.

A 2011-ben felállított új csikócsapat vezetésével vállalatunk tudatosan fókuszál Vevőközpontú folyamataink optimalizálására. Jelszavunk az elmúlt években az „Egyre jobban….!!” volt, 2017 jelmondata: „Egyre jobban, egyre hatékonyabban!” Öröm látni munkatársaink lelkes KAIZEN tevékenységét. A talán nem mindenki által ismert mozaikszó a dolgozók bevonásával történő, valamennyi területre és folyamatra vonatkozó javító, jobbító javaslatok kidolgozását és bevezetését jelenti. A folyamatos fejlődésben eljutottunk oda, hogy éves szinten a kb. 70 beadott KAIZEN javaslatból átlagosan 40-et sikeresen be is vezetünk, javítva ezzel folyamataink biztonságát, eredményességét.

A vállalat elmúlt években nyújtott teljesítménye, az elért eredmények, az elmúlt évek beruházásai (581 millió forintot költöttünk hét év alatt), és a jelenleg folyó 472 millió forintos kapacitásbővítő beruházásaink jó alapot adnak ahhoz, hogy derűsen nézzünk a jövőbe. Ezt a derűt csak növelte a kapott elismerés, amiért köszönet az EMIKA Zrt. dolgozóinak!

Kategória: Hírek

Legfrisebb híreink

Hírek

Százmilliókat hozhat a belső fejlesztés

„A jövőbe vetett hitünk újabb bizonyítéka, hogy itt vagyunk”, hangzott a kalocsai EMIKA Elektromechanikai Zrt. július 28-i gyártószalag-átadó ünnepségén. A cég vezetése és dolgozói állománya együtt vette szemügyre a saját mérnökök és kollegák által megálmodott Bővebben...

Hírek

Kipróbálhatták az autót, amelynek elemeit gyártják

Különleges lehetőséggel köszönte meg az esztergomi székhelyű autógyártó vállalat a kalocsai EMIKA Elektromechanikai Zrt. dolgozóinak a minőségi munkát. A Magyar Suzukival hosszú évek óta beszállítói kapcsolatban álló kalocsai cég munkatársai ugyanis kedden maguk próbálhatták ki, Bővebben...